Woudrichem Woerkum Wandeling

Met dit zeer fraaie weer de uitdaging aangegaan om bij Woudrichem, oftewel Woerkum de kilometers met de wandelknooppunten te doen. De auto mooi geparkeerd in Oudendijk, wat vlakbij Sleeuwijk ligt. Via het Iris Vlinderpad
( genaamd naar de 8 jarige Iris, die in 2011 bij een ongeluk in Sleeuwijk om het leven kwam) het natuurgebied Kraaiveld in. Wat tevens een liniepad is. Toen naar Uppel, wat wij kennen van de watertoren, die verbouwd is als woning. Hier gingen wij niet langs, wij gingen verder naar Zandwijk. Dit plaatsje hadden wij al eerder aangedaan, maar niet via deze wandelweg. Dan het plaatsje Uitwijk, ook wel Uittik genaamd het Almbos in. Ja echt een mooi bos en volgens WIlma Riebeek groter en mooier dan het Lingebos. De herten lagen te genieten van de zon, net zoals de prunus staat te stralen in dezelfde zon. Na ca. 20 km moesten we knooppunt 16 in Giessen hebben.

Tja toen waren we toch ergens de weg kwijtgeraakt, oftewel het knooppuntenpaaltje niet meer gezien en liepen spontaan een andere route. Gelukkig deed internet het goed en hebben via google maps onze knooppunt 16 gevonden. Voor Wilma ging er ineens een wereld voor haar open, want zij herkende de gebouwen, zoals het antiek/woonstijl gebouw Maverus. Toen maar eerst koffie bij het tankstation in Giessen gedronken en de sanitaire stop gedaan. Keurige zaak en dat voor zeer weinig geld. Nu we wisten waar wij waren, althans Wilma, gingen we eindelijk via de Maasdijk naar Woudrichem. Wat een warmte met die zon. Wilma had haar korte mouwen aan en haar broek ingekort. Ik had helaas mijn trui nog aan. Nog even de straat van dokter Tinus op de foto gezet en toen via de Rijkswal en de dijk naar Oudendijk terug. Hier stond mijn trouwe vriend keurig in de zon te wachten. Het was weer een gezellig gebeuren zo met z’n tweetjes op pad en op zoek naar de juiste knooppunten.

Screenshot_2017-03-27-15-31-25

Bezoek vestingstad Woudrichem