« Nieuwe Look van ons weblog

ANWB Wandeling Groenekan wandelroute »

mrt 04

Wij maken onze eigen churros

De laatste tijd zie je op lokale markten vaak een tentje staan die churros verkopen. Zelf zijn we daar ook een liefhebber van. In Spanje waar we onderstaande foto’s hebben gemaakt was er zelfs een spuitbus met het deeg te koop. De smaak was niet eens slecht. Maar met onderstaande  eenvoudige recepten is het niet moeilijk om ze zelf te maken.

 

 

How to make churros. Most of these things should be easy to find around the house.
2 cups water
¼ cups white sugar
1 teaspoon Salt
3 tablespoons vegetable oil
2 cups all-purpose flour
6 cups oil for frying (amount depends on your specific fryer)
1 cup white sugar to taste
2 teaspoons ground cinnamon (or use cinnamon sugar to taste)
How to Make Churros: Creating the Dough
You start the process of learning how to make churros by creating the dough. The first step is to combine the water, salt, vegetable oil, and the sugar in a pan over medium heat. Bring the mixture to a boil, and then remove it from the heat. Now add the flour to the mix and stir gently until all of the flour is wet. Some clumps of flour are okay. You then add the oil to the fryer and set it to 375ᵒF, so it will be ready to go when the churros are ready to cook.
How to Make Churros: Piping and Frying
Now that you have your dough, scoop a little bit of it into the piping bag. Be careful, as the dough can be hot! You can let it cool for a little bit if necessary, and then push the dough out of the icing pipe to create the churro’s shape. If you don’t have an icing pipe or bag, feel free to just roll the churro dough into a log or a ball shape. Then pop them into the fryer and allow them to cook. The length of time to cook will vary with different fryers, but it is generally around 4-6 minutes. Once they are done cooking, feel free to roll them in cinnamon or sugar for added flavor.
Remember, churros are best served fresh. Once you learn how to make churros, there are many ways to enjoy them. Around the world, people commonly eat churros with hot chocolate or café con leche (coffee with milk). Other variations of churros involve drizzling them with chocolate. There are also different variations on how to make churros in other parts of the world. A typical practice for Spanish countries is to make filled churros, which are fried with a filling such as chocolate or fruit for added flavor.
The process of learning how to make churros is a lot simpler than many people think.

https://www.youtube.com/watch?v=7g_p2EF2SAk&feature=youtube_gdata_player
Churros recept 1 (voor 4 personen)

Churros110 grammen echte boter
125 cc volle melk
125 cc water
150 gram bloem
een snufje zout
een grote snuif suiker
3 eieren
olie om te frituren
kaneelsuiker voor het bestuiven

Churros recept 2

200 ml water
40 gram margarine
250 gram bloem,
een ei
een halve theelepel fijn zout,
olie of vet om te bakken
poedersuiker voor het bestuiven

Hoe churros maken recept 1

Doe het water, melk, boter, suiker en zout in een middelgrote steelpan.
Breng aan de kook.
Voeg de bloem in 1 keer toe en roer met een houten lepel totdat het een deegbal vormt.
Koel af met de hand of in een keukenrobot met spatelklopper.
Als de stoom verdwenen is, voeg je 1 voor 1 de eieren toe en meng verder tot een gladde dikke massa.
Doe in een spuitzak met stervormig mondstuk.
Warm frituurvet op tot 175 graden, spuit het beslag in de hete olie en knip op lengte met een schaar.
Verwijder de churros als ze goudbruin gebakken zijn, dep af met keukenpapier en rol door de kaneelsuiker. Serveer onmiddellijk.

Hoe churros maken recept 2

Doe het water en de margarine in een potje, breng aan de kook en voeg de bloem toe.
Laat koken en roer met een houten lepel tot het deeg loskomt van de wanden van het potje.
Buiten het vuur voeg het ei, zout en blijven werken tot alles te integreren.
Neem van het vuur en laat even afkoelen alvorens er het ei en het zout aan toe te voegen en meng vorder tot een homogeen deeg.
Doe het deeg in een spuitzak en spuit koekjes van de gewenste lengte in de warme (190 graden) frituurolie.
Zodra de churros goudbruin gebakken zijn, verwijder je ze met een schuimspaan, laat uitlekken op absorberend papier en bestrooi met veel poedersuiker.

Churros Recipe | How To Make The Best Churros | Ingredients, Directions, Photos, & More By Sweet Society

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>