Snerttocht Bleskensgraaf

Tja, weer voor snert was het vandaag niet., maar wat kan je beter doen met dit mooie weer dan wandelen. Dit dus maar gedaan. Lekker vroeg begonnen, waardoor we door de mist, die er nog was, mooie uitzichten hebben gezien op het polderse landschap om en nabij Bleskensgraaf. Dit plaatsje ligt vlakbij Oud-Alblas, waar wij ook doorheen hebben gelopen. Onderweg weer van alles kunnen zien, vooral dit keer de zilveren (witte) reigers. Ook de groene limousine was het zien waard. Bij de bushalte genaamd hoogspanningskabels, hoef je jezelf niet te vragen waar deze bushalte dan staat. Jawel hoor in Oud-Alblas onder de hoogspanningskabels.

Bang voor straling? Verder ook diverse mooie molens kunnen bewonderen. De mooiste vond ik De Vriendschap, die in Bleskensgraaf zelf staat. Overigens staat er in Bleskensgraaf ook een zuivelbedrijf, de Graafstroom, die kazen maakt. Maar eens uit gaan proberen of deze net zo lekker is als de Leerdammer kaas. Halverwege na de 12 km was pas onze 1ste en enige stop. Hier kon je de erwtensoep gratis krijgen. Die hebben we maar overgeslagen en hebben de koffie genomen. Dit was echter ook nog eens in een grote tent met een DIXIE. Het werd steeds warmer en de laatste kilometers met korte mouw gelopen. Helaas waren we aan de banaan toen er toch nog een leuke horecagelegenheid kwam "De Krom"". Deze dus maar links laten liggen en door gezwoegd de laatste 6 km naar de finish. Het was mede door het schitterende weer een aparte wandeling geworden, met beloning een mooie medaille.

2016-10-29 15.12.07

Bleskensgraaf – Wikipedia

Auteur: Dick Visser

Wandelervaringen.nl De wandelervaringen van een Nederlandse Familie. Wandel met ons mee en vertel ons ook iets over uw wandelervaringen. Toon alle berichten van Dick Visser

Wat vond jij van deze wandeling ? En heb je nog commentaar ?