« Lekkere recepten gezocht

Winkelen in Coevorden en Emlichheim »

okt 18

Poffertjes Pancake Puffs

Poffertjes

 

Ingrediënten
Porties: 4

125 gr bloem
125 gr boekweitmeel
snufje zout
1 (7g) zakje gist
500 ml melk (of mengsel van water en melk)
1 ei
1 eetlepel stroop
50 gr gesmolten boter

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 15min › Extra tijd: 45min rusten › Klaar in:1uur15min

Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom (de gist als laatste) en voeg al roerende de melk beetje bij beetje toe. Voeg dan ook de stroop, ei en gesmolten boter toe en mix met een elektrische mixer goed door tot een glad beslag.
Laat het beslag 45 minuten afgedekt met een schone theedoek op een warme plaats staan.
Zet de poffertjespan op hoog vuur en vet in met wat olie of boter. Als de pan zeer heet is, een klein beetje beslag in elk kuiltje schenken (niet helemaal tot de rand).
Zet het vuur middelhoog en bak de poffertjes tot ze loskomen, maar nog niet helemaal gaar in het midden zijn. Draai ze dan met een vork snel om en bak ze ook aan de andere kant bruin.
Serveer met poedersuiker en een klontje boter.

 

Poffertjes

Poffertjes

 

Pancake Puffs (Poffertjes)

Otherwise known as poffertjes, these baby pancake puffs are traditionally served with melted butter and sieved powdered sugar. Perfect for Sunday brunch, a lazy lunch or dessert.

Ingredients:
•1 level tsp instant yeast
•1 tbsp milk
•1 cup buckwheat flour (100 g)
•1 cup flour (100 g)
•2 eggs
•1 tsp sugar
•1/2 tsp salt
•1 1/4 cups warm milk (250 ml)
•1 tbsp butter
•-----------
•Good quality butter and powdered sugar to serve

Preparation:

In a small bowl, dissolve the yeast in the milk. In a separate bowl, combine the buckwheat flour, flour, eggs, yeast, sugar, salt and half the milk. Whisk smooth. Now add the remaining milk and beat again.
Cover the bowl with plastic wrap and allow to rest for an hour.

Melt butter in a frying pan. When it sizzles, add teaspoonfuls of the batter in circular movements to create the mini pancakes. Turn the poffertjes around as soon as the bottom has set, using two forks.

Serve Pancake Puffs with the best quality butter you can find and sieved powdered (icing) sugar.

Serves 4.

Tips:

If you happen to have a poffertjes pan (usually a cast iron pan with a dozen or so indentations) please do use it, but I really don't think a special shopping trip is required. I have managed to make perfectly good poffertjes without the special pan on many an occasion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>