Over Ons

Ons gezin bestaat uit Dick  Els en David en natuurlijk niet te vergeten onze beagles Kia en Lara. Dick en Els wandelen veel in de natuur. Wij maken veelal gebruik van routes die wij zelf maken aan de hand van wandel knooppunten of fiets knooppunten. Maar we vinden het ook leuk om wandelingen te maken die zijn georganiseerd door de KWBN of de SGWB. Je ontmoet weer heel veel andere wandelliefhebbers dus hebben we altijd weer stof om een volgend praatje te maken.
Kia onze kleinste beagle

Kia onze kleinste beagle

Lara onze oudste beagle

Lara onze oudste beagle

Dick

Dick

Els

Els

David

David

    Hier wat verdere informatie over de geschiedenis van de familie Visser en ook een paar foto’s van onze voorvaders. 4881677 ARIEN VISSER – NN CA 1620 ISAACK VISSER -MACHTELTJE GERRITS CA 1640 -CA 1640 PIETER VISSER – TRIJNTJE HELLEMAN 1661 JAN VISSER – LIJSBETH GRAAF 1688 – 1684/1751 WILLEM VISSER – LIJSBETH DEN HOED 1720 – 1721 JAN VISSER – TRIJNTJE BODE 1747/1820 – 1760/1842 JAN VISSER – LIDEWEIJ VAN DIJK 1789/1865 – 1785/1846 MAARTEN VISSER – ANNA VAN ERK 1825/1903 – 1827/1906 WILLEM VISSER – ADRIANA DEN HAAN 1861/1889 – 1861/1908 MAARTEN VISSER – HENDRIKA TEMPELMAN 1884/1953 – 1884/1947 JACOBUS VISSER – ANNA MARIA MEKKE 1927/2010 – 1925/2016 HENDRIKUS BALTHAZAR VISSER – ELIZABETH EVERDINA VAN DIJK 1955 – 1954 DAVID CORNELIS VISSER 1996 4881679 Maarten Visser en Hendrika Tempelman 1884-1953 1884-1947 op de foto 51 jaar  

bruidspaar Wedding Picture 1923 Balthasar Mekke en Agnes Maria Dikmans Trouwfoto 1923

in_dienst_1920_Pa_Mekke in dienst 1920 Balthasar Mekke

big_4977141 koos en willem Visser, 2 broers 1933

dienstplicht_Maarten_Visser_1902 dienstplicht Maarten Visser 1902

elisa_m1 Maarten visser, zus mientje, moe visser, zus rika, zus neeltje met haar man piet van zijl binnenvaartschip elisa 1937

Schip_Elisa_Maria_ca_1935 Schip Elisa Maria ca 1935

big_4993894 mobilisatie 1914 Oud Amelisweerd

Maarten Visser

border=0 alt=”visserzohetenwij visserzohetenwij.nl” width=88 height=31> visserzohetenwij

13 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Dick Visser

  Hoi Iris,

  Leuk van je te horen. Zijn we ook nog familie van elkaar. Ja met de mail is waarschijnlijk iets mis zal proberen dat binnen de site te gaan herstellen.

  Mijn vader Koos (Jacobus) Visser was heel actief met het stamboom onderzoek ik zelf heb er niet zo veel mee. Mijn vader is als jongen ook bij jouw oma en opa in huis geweest na het overlijden van zijn moeder. Mart en Will ken ik ook en ook jouw overleden oom Piet.

  Ben momenteel na het overlijden van mijn vader en moeder oude dia’s aan het overzetten​. Kwam daar ook foto tegen van Willem Visser en zijn vrouw Nel Visser. Ook van familie (van Zijl) ? en tante Pietje Visser zal deze als je ze wilt hebben naar je doormailen.

  Groetjes,

  Dick

 2. Iris

  ik ben inderdaad de jongste kleindochter en de dochter van Joke ook de jongste dochter van Piet en Co
  (voor mij opa en oma Pico)
  Ik ben al een paar jaar bezig met het maken van de stambomen van mijn beide ouders. Mijn ooms Mart en Will hebben mij ook een beetje aangestoken.

 3. Dick Visser

  Dag Iris ben jij dan een kleindochter van Co Visser en Piet Hol?

 4. Iris

  Wat leuk om deze foto’s te zien. Ik heb altijd begrepen dat mijn oma Co (Jacoba ) in de oorlog door een diefstal alle foto’s is kwijtgeraakt. Ik lees allemaal namen die ik weleens heb gehoord. Leuk!

 5. Hans de Koster

  Alvast bedankt, verhuisd ofzo wegens de stapels ? of nog de restanten van een erfenis ?
  In die fiets zitten wij ook nog en ik weet dat dit tog langzamer gaat dan dat je dus wil.
  Zelf heb ik de prioriteiten wat ander gelegd door dom weg alles te scannen en het onbenullige weg te doen , dat ruimt op, maar ik kan in ieder geval het orgineel nog reproduceren.Foto’s en negativen gooi ik niet weg want die zijn mij te kostbaar maar kan de tand des tijds wel een halt toe roepen.Scannen gaat redelijk snel (nou ja snel) maar retoucheren kost 3 tot 8 uur per foto.Documenten gaan sneller.

  Een geboorte kaartje van ene Hendrikus Baltazar Visser uit 3 maart 1955 Looiersgracht te Amsterdam had ik al bewerkt om er eens eentje te noemen tot een plaatje waar je de impressie over houdt wat het voor moet stellen over de persoon,Die orginele scans bewaar ik ook ( voor en achter kant) het orgineel gaat hardware matig niet weg maar wordt wel op geslagen voor later zodat we net als vroegah dia’s op een scherm kunnen kijken maar nu op tv of pc.

  groeten Hans.

 6. Dick Visser

  Ja Hans mijn moeder is inmiddels 89 en heeft een redelijke gezondheid maar is wel erg vergeetachtig. De ingescande foto’s zijn nog door mijn vader gemaakt. Moet nog op zoek naar de originelen. Zal nog een moeilijke klus worden want het huis staat van onder tot boven nog helemaal vol. Maar ik doe mijn best. dus je hoort nog van mij. groetjes, Dick

 7. Hans de Koster

  Die brand heb ik live mee gemaakt en dat was niet leuk.
  Mijn vader had jouw vader op visite i.v.m. stamboom onder zoek ,hoe dat ging weet ik niet ,de mijne heeft het net als jij, weinig gevoel met dit maar ik ben wel ( net als jouw vader) ge interesseerd.(ik lijk wel op tante Pietje)Wat ik dus zoek zijn dus foto’s uit het verleden en zo.

  Op je blog staan wat foto’s waar ik zeker door getriggerd werd ( eliza maria ) maar de qualiteit is niet bijzonder als ik dat “save”.Ik kan hier niet zo veel mee.Wil je dus vragen als je tijd over hebt om deze foto’s beter te scannen of iets en ze dan naar me te mailen Dick, zodat ik ze “ontkras” en het resultaat kan ik weer terug sturen als tegen prestatie zeg maar als je dat leuk vind.Ik zou hier erg mee geholpen zijn wat betreft het familie verloop c q. familie onderzoek voor de toekomst.
  Vandaag was ik weer bij mijn ouders en vertelde dat ome koos dus was overleden, en pa vroeg meteen naar hoe is het met tante ans?, die leeft nog , zij ik, tsja , wat moet ik zeggen….

  Groeten Hans.

 8. Dick Visser

  Dag Nel,

  ik zal zeker de groeten aan haar doen.!

  Groetjes
  Dick

 9. Dick Visser

  Dag Hans,

  Leuk hoor om je op dit blog tegen te komen. Ja Tante Pietje was voor mij heel bekend. Ik ging toen ik klein was met mijn vader mee om bij haar koffie te drinken. Ik kan me de oude grammofoon nog goed herinneren en ze spaarde van alles. dus namen we suikerzakjes en sigarenbandjes mee. Ik weet ook nog dat er brand is geweest en ze toen alles kwijt is geraakt dat moet heel erg voor haar zijn geweest. Ja mijn vader heeft in het verleden onderzoek gedaan naar onze “voorvaderen” . Ik zelf heb er niet zo gevoel bij maar het zien van oude foto’s vind ik wel leuk. Mijn moeder is nog in leven en wellicht zijn daar nog oude foto’s te vinden. Die zet ik dan wel op dit blog. Nu groetjes van ons drietjes Dick Els en David Visser

 10. Hans de Koster

  Hallo Dick, ik kom via een omweg op je blog/site via Nel.Ik ben de kleinzoon van Pietje Visser.

  Ik had contact met je vader maar dat is op de een of andere manier verwaterd.Nu begrijp ik waarom.Hij is overleden en dat wisten we niet.

  Zou je contact met me willen opnemen wat ik de nodige vragen over onde familie/voor vaderen en het vastleggen documenteren ervan.

  Groeten Hans.

 11. Nel Viveen

  Hallo fam. Visser,

  Wij zijn regelmatig in Amsterdam op visite geweest. Ik kan me deze bezoekjes aan oom Koos en Tante Ans nog heel goed herinneren. Mijn vader was inderdaad vrachtwagenchauffeur. Mijn moeder is jong overleden en daarna is het contact verwaterd.
  Wil je de hartelijke groeten aan je moeder doen?

  Met vriendelijke groeten,
  Nel Viveen

 12. Dick Visser

  Dag Nel, Nooit verwacht om via deze site een reactie van een familielid te krijgen. Erg leuk hoor. Ik ben inderdaad een zoon van Koos Visser. Vooral de laatste jaren sprak mijn vader veel over zijn jeugdjaren en sprak ook over zijn zuster Neeltje. Volgens mij ben jij ook wel eens een keer bij ons in Amsterdam geweest en had jouw vader zijn vrachtwagen aan de gracht geparkeerd. Hij was volgens mij toch vrachtwagen chauffeur ?. Er is af en toe met mijn moeder nog contact met Marjolein van Zijl is dat een zuster van jou? Ik zal als ik bij mijn moeder ben nog eens rondkijken of er nog meer oude foto’s zijn. dan zet ik die ook op de site. Groetjes van ons drietjes Dick Els en David Visser

 13. Nel Viveen van Zijl

  Hallo Fam. Visser, Wat een mooie foto’s van de familie. Ik ben een dochter van Neeltje en ik heb deze foto’s nog nooit gezien. Ook mijn ouders staan er nog op. Als ik het goed begrijp ben jij de zoon van oom Koos en tante Ans. Leuk om dit zo te zien. Groetjes Nel Viveen van Zijl

Wat vond jij van deze wandeling ? En heb je nog commentaar ?

%d bloggers liken dit: