« Snert of Lekkere Erwtensoep

Bruine bonen met spek »

okt 03

Indische Speklapjes

Spek

Indonesische Speklapjes

4 speklappen zonder zwoerd in vieren gedeeld - 2 tl sambal oelek - 1 tl koenjit - 1 el ketjap manis - 1 el citroensap - 2 el olie - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 tl ketoembar - 1/2 tl djintan - 2 el santen - zout

Wrijf de speklappen in met zout, sambal oelek en koenjit. Schenk de ketjap en de citroensap erover en laat ze 30 min intrekken. Verhit de olie en bak de speklapjes in 15 min knappend bruin haal ze dan uit de pan. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Voeg de ketoembar en djintan toe en maak dr een pasta van. Fruit de pasta 2 a 3 min in de achtergebleven olie. Doe de speklapjes terug in de pan en roer ze flink door dit mengsel heen. Voeg 2 dl water toe breng het geheel aan de kook en laat het 5 min op een laag pitje pruttelen. Voeg onder voordurend roeren de santen toe en laat het geheel binden. Serveer dit met witte rijst of gebakken aardappeltjes en een groente naar keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>