Geuldal Wandelmarathon

Het is gelukt om op tijd bij ons startpunt van de bussen aan te komen. Dit natuurlijk dankzij de goede rijvaardigheden van Wim van der Vegt. De 1ste bus die om 06.30 uur moest vertrekken had vertraging, omdat er een omleiding bij de A2 was. Gelukkig waren wij hiervan op de hoogte gebracht door onze mede wandelaars Carla van der Vegt en Petra Pelle, die een dag eerder al in Berg en Terblijt waren. Deze hadden een zeer goede B&B geboekt. De bus vertrok wel iets later dan gepland, maar we konden toch om 08.33 uur aan de wandel gaan beginnen vanuit Hauset in België. Wat hebben we veel gezien. Van kunst tot bouwwerken, landschapsuitzichten en natuurlijk de rivier de Geul, waar het om ging. De Geul hebben wij zo goed als het kon gevolgd. Vanuit Hauset naar Hergenrath, Plombières, allemaal liggend in België en naar Epen in Nederland. We hadden er toen 21 km opzitten. Na Epen konden we niet om de beruchte ijs/fruitkraam “Winbergerhoeve”heen en hebben heerlijk ijs gekocht.

 

Petra bedankt hoor en Henk Blommers dit heb jij nu gemist.. Om de ca 7 km was er een rust ingepland. Die hebben we ook allemaal benut. Misschien hadden we dat niet moeten doen, want vanuit Epen concluderen wij dat we wel erg hard moesten gaan lopen om de volgende stops te kunnen halen. In Gulpen waren we krek op tijd en hebben toen gevraagd om de laatste in Schin op Geul en de Finish langer open te houden. Dat is gelukt. Zo hebben we toch nog van de omgeving kunnen genieten en wat foto’s kunnen maken, zelfs in Valkenburg. Aangekomen in Berg en Terblijt om 19.00 uur. Gelukkig waren Wim en WIlma Riebeek wat vooruit gelopen en konden zij de controlekaart laten knippen. Dit was allemaal niet echt belangrijk, want wandelen doe je niet voor de kaart maar voor jezelf!!! Toen hadden we natuurlijk wel honger en was het de bedoeling dat er het Limburgse favoriete gerecht gegeten zou worden… zuur vlees en friet. Dit is gelukt bij “t Vöske, waar het goed eten was. Daarna zijn we naar huis gereden en waren we weer om 22.30 uur thuis en konden we onze verhalen kwijt, als er iemand thuis zat te wachten. Onze voeten hebben het goed gehouden en onze spieren zijn een beetje belast, maar niet teveel. Na een goede nachtrust was er niets meer te merken van de afstand en het vroege opstaan van de dag ervoor.
Volgend jaar weer en dan met Dick er bij? Wie weet.

Screenshot_2016-10-02-10-28-43

Auteur: Dick Visser

Wandelervaringen.nl De wandelervaringen van een Nederlandse Familie. Wandel met ons mee en vertel ons ook iets over uw wandelervaringen. Toon alle berichten van Dick Visser

Wat vond jij van deze wandeling ? En heb je nog commentaar ?