ANWB Willige Langerakroute

2014-06-23 10.56.38

Deze wandeling begint aan de rand van het dorpje Lopik en voert ons al snel naar de Lek.
Via vooral graspaden en waterwegen kunnen we volop genieten van vogels, planten en uitzichten. De Lek wordt nog druk bevaren. Bij eb kunnen we de Bol op.(Wanneer dit niet kan is de route 12 km).
Dit is een schiereilandje in de lek van aardkundige waarde (SBB). In Willige Langerak kunnen we (in overleg)natuurmuseum “De Wielewaal” bezoeken (3,50). Vanaf deze locatie wandelen we over de Tiendweg terug naar Lopik. Deze weg loopt volledig tussen de weilanden. Het laatste stukje volgen we de Lekdijk.

Wij waren natuurlijk niet zo slim en hebben de auto geparkeerd bij het politiebureau. Daarom moesten wij wat extra kilometers maken om de route op te kunnen pakken. Het was echter geweldig weer wat heel veel goed maakte omdat het maandag was waren de eetgelegenheid in Willige en de diverse rustpunten  en ook het museum gesloten . Gelukkig hadden we zelf natuurlijk wel water meegenomen dus zijn we niet van de dorst omgekomen.

Het was erg leuk om zoveel ooievaars te spotten daar hadden we bij deze wandeling niet opgerekend.

Land van ANWB TOP Schoonhoven

Auteur: Dick Visser

Wandelervaringen.nl De wandelervaringen van een Nederlandse Familie. Wandel met ons mee en vertel ons ook iets over uw wandelervaringen. Toon alle berichten van Dick Visser

Wat vond jij van deze wandeling ? En heb je nog commentaar ?